Med eller uten staver?

– Du som går så mye, må få deg staver. Det er mye brukt av de som driver på med powerwalk.

Det er artig at folk lar seg engasjere av min Norge på langs tur, men powerwalk med staver…?

Det å gå fort med staver, er riktig nok bedre for skjelettet enn å løpe. Jeg bærer likevel på en ambivalens når det gjelder powerwalk med staver.

Jeg vet det ikke stemmer, men det ser ut som om de har lyst til å løpe, men de får det liksom ikke til.

Powerwalk er lidelse, rensket for estetikk. Med over- og underarm i 90 grader, og skuldrene oppunder ørene, langer de ut og tar bakken med hælen. Slimposer og akillessener tortureres til bristepunktet. Knær, lår, leggben og fotblad får vinkler det ikke skal være mulig å oppnå. Hele skjelettet vrir seg til et ugjenkjennelig rammeverk.

Powerwalkere ser ut som utsultede zombier på jakt etter friskt blod, en krysning av skiflygere og anorektiske gresshopper. Forskjellen på gresshopper og powerwalkere, er at powerwalkere ikke har forstått at det er mulig å ha luft under begge beina samtidig. De er som predestinert til et liv med en fot i bakken av gangen. Det er deres kall i livet! Hofter og rumpeparti forflytter seg fra den ene siden til den andre som i en Honoluludans på Hawaii. Men i motsetning til lekende og sensuelle hofter i bastskjørt, ser powerwalk bare dumt og vondt ut.

Men powerwalk bidrar faktisk til god fettforbrenning. Det er fordi kroppen i rask gange gis tid til å omdanne den gulaktige subcutisen, som skvulper under huden, til energi. Energien som hefter seg til våre kropper gjennom årenes løp, tar det lenger tid å hente frem enn høyoktandrivstoffet i en pose med rosinboller. Boller er raske karbohydrater. De fester seg med lynets hastighet til kroppen, men er også ypperlig «høyoktanbensin» for kropper i fysisk aktivitet. Forbrenningen begynner ikke før bevegelsene øker pulsen, og pusten går raskere. Så raskt må vi bevege oss at det perler seg med saltvann på hudoverflaten. Svette kalles det. Det finnes ingen Kvikk-Fix for oss som er glad i boller. Det holder ikke med nye joggesko og kompresjonstights i skapet. Vi må ut å gå, med eller uten staver.

fbt

På min Norge på langs tur, går jeg uten staver, men tidvis med tralle. Hva med deg? 

God helg!