4. tur i høstferien 2018

Etter måneder med opplæring av Jonas, var jeg klar for å ta «fagbrevet». – Du må prøve deg over tid fattern, så nå skal du gå over Hardangervidda alene. Jeg kjente det kilte både her og der, men sa selvfølgelig ja til oppgaven. Det var uaktuelt å trekke seg, for så å stryke til «eksamen»! Fjerde tur ble en skikkelig langtur. Jeg krysset Hardangervidda fra Rjukan til Halne fjellstova. Dette var en ordentlig prøvelse i navigasjon, marsj- og teltrutiner, og i det å være alene på fjellet i 5 døgn. Forholdene kunne vært bedre, men jeg fikk det jeg behøvde, trening! Snøen la seg og elvene frøs til. Det som var merket løype, forsvant i det hvite. Jeg frøs nesten av meg alt jeg hadde, var søkk våt, plumpa i myrer og elver, gikk feil og mista kompasset, slik at jeg måtte snu å lete det opp. Jeg opplevde stor mestring og gikk utvilsomt styrket på selvtillit ut av denne turen.