Galleri

På speiderleir

Min friluftserfaring begrenser seg til 4 dager i telt som speider i 10 års alderen (Cato nummer to fra høyre), og ett døgn i telt med barna da de var små. Jeg har i realiteten null erfaring når det gjelder friluftsliv. Flere har forsøkt, men ingen har greid å snakke den middelaldrende mannen vekk fra ideen om å gå Norge på langs, og tilbake til sofaen. Familie og venner er samstemte; – Å gå en slik tur alene i fire måneder uten erfaring er «Mission Impossible»! Jeg takket derfor ja til å få grunnleggende overlevelsesutdanning av min sønn Jonas. Han arbeider til daglig som offiser i Hæren og «lever» av å gå i skog og mark med kart og kompass. Jeg visste derfor at jeg ville være trygg i hans hender. Opplæringen begynte sommeren 2018.

Bilder og videoer fra opptreningen. 

Oppstart med innkjøp av det mest nødvendige etterfulgt av ca 25-30km langs sti og i terrenget fra Dalen til Sirikirke og tilbake. 


Trenger briller for å lese kart…
Gode erfaringer med kartet
Sliten, men ved godt mot etter en lang dag


Andre tur gikk alene i samme område som første tur. Her fikk jeg utfordret meg selv på kart og kompass uten noen å støtte meg på. Jeg fikk i tillegg erfare hvordan det kan gå om en glemmer spiseskje til maten. Det gikk på et vis…

Må slutte å se ned på skotuppene…
Gode erfaringer med kompasskurs
Overlevelsesinstinktet slår inn

Tredje tur ble første tur med overnatting. Turen gikk i Finnemarka, øst av Drammen. 

Fjerde tur ble en skikkelig langtur. Her krysset jeg Hardangervidda fra Rjukan til Halne fjellstova. Dette var en ordentlig prøvelse i navigasjon, marsj- og teltrutiner og i det å være alene på fjellet i 4 døgn. Jeg opplevde stor mestring og gikk utvilsomt styrket på selvtillit ut av denne turen. 

Gir gass og graver dypt!